Természetesen

Mi mindenre ad inspirációt a Természet?

(Őcsényi Műrepülő EB, a gépet Besenyei Péter vezeti)

A madarak példájáról alkotta meg az ember a repülőgépet.
a szitakötőéről a helikoptert,
a denevértől tanultuk el az ultrahang használatát,
a bogáncs tapadása ihlette a tépőzárat,
a vizipók tudománya a búvárharangot, hogy csak néhány példát említsek.

Tehát érdemes lehet a Természet megoldásaira odafigyelnünk!

Van valaki az állatvilágban, aki az ember minden rezzenését tudja értelmezni és egyéni érdekei szerint dönti el, hogyan reagáljon rá. Szándékai egyenesek, visszajelzései őszinték és elgondolkodtatók. Tőle mindig kaphatunk kreatív ötleteket és felismeréseket, amelyeket emberekkel is nagyszerűen használhatunk.

Ki ez a kommunikációs szakértő? – A ló. Az utóbbi hatezer évben kénytelen volt megértetni magát az emberrel, a szelekcióról maga a közös történelmünk gondoskodott…
Ha igazán értő módon szeretnénk embertársainkkal együttműködni, sokat tanulhatunk abból, hogyan lehet ezt a lényegre koncentrálva megtenni.

Coachoknak az utóbbi készség kifejezetten hasznos lehet! Az ICF akkreditálta az „Eredményes kommunikáció coachoknak Gestalt perspektívából” című programomat, amely 11,8 CCE ponttal számít bele a coach továbbképzésbe. Őszi időpont: 2017 október 19/20. Részletek ezen a linken.

Vezetőknek és csapatoknak:  a lovas coaching nemcsak könnyen alkalmazható felismeréseket ad a vezetői képességről, hanem kreatív megoldást is kínál az álomcsapat fejlesztésére és a szervezeten belüli érzelmi intelligencia növelésére. Mindemellett segítséget nyújt a hatékony döntéshozatalban, a valóban fontos teendőkre való fókuszálásban és a célok végigkövetése terén – mindez így együtt máshol nem gyakorolható őszinte visszajelzés mellett. Egyedi időpontegyeztetés az őszi szezonra az info@pegazuscoaching.hu címen.

Gondolatok hosszú száron – e havi idézet:

” A természet tiszta rendszer, abban csak tiszta válaszok vannak.”
Szent-Györgyi Albert

 

Szeretettel várjuk!

Kovács Judit Erzsébet – és a Lovak