GYIK

Válaszok a Gyakran Ismételt Kérdésekre:

–          Ki vehet részt?

Aki szeretne többet tudni vezetési stílusáról,  kommunikációs és motivációs módszeréről, valamint nyitott a változás, a felelősségvállalás és az együttgondolkodás irányába.

–          Miért pont ló támogatja a coaching szemléletű folyamatot?

A ló menekülő zsákmányállat lévén csak akkor követi vezetőjét, legyen az akár a fajtársa, akár az ember, ha megbízik benne és jelzései számára egyértelműek. Az együttműködését tehát nem ajánlja fel olyan gyorsan, mint pl. a kutya, hanem a ló esetében ezt el kell nyerni. Ezáltal nagyszerűen gyakorolható lóval a bizalmi légkör kialakítása.            

–          Szükséges-e előzetes lovastudás?

Nem szükséges. A szeminárium, ill. a lovas coaching nem a lovakról, hanem az emberi viselkedésről, vezetési stílusról szól.  A ló tulajdonképpen a coach társa a folyamatban.
A coaching elveit követve mindig a coachee dönti el, milyen mélyen szeretné megélni a folyamatot. Tekintve lovas sportoktatói tapasztalatomat, akadhat olyan gyakorlat is, amelyet egyetértése és vállalása esetén lóhátról végezhet, de a feladatok döntő többsége nem kívánja meg a felülést.

–          Mi a teendő, ha egy kicsit tartok a lovaktól?

Ha korábban nem volt kapcsolata lovakkal, még teljesebb lehet az az élmény, amit átélhet az együttműködésük révén. Ha nyitott szemlélettel áll hozzá a tapasztalati tanuláshoz és az éppen aktuális pillanatra figyel, fokozatosan feloldódik a félelme. Ahogy erősödik a megértés és a bizalom, a tartózkodás általában magától elszáll, a helyébe pedig a sikerélmény és az önbizalom lép.

Pegazus Coaching

Várjuk szeretettel! 

–          Milyen feladatokra számíthatok?

Értő figyelem gyakorlása, Bizalom kiépítése, Vezetési helyzetek megtapasztalása, Akadályok megközelítése és leküzdése, Komfortzóna megélése, Félelmeink legyőzése, Célorientáció.

–          Milyen módszerekkel fogok találkozni?

A lovakkal egyedileg, ill. csoportosan is végzünk gyakorlatokat, megbeszéljük ezek lefolyását és megkeressük az elméleti összefüggéseket. Csoporton belüli tapasztalatcserére, ill. egyedi megbeszélésre egyaránt van mód.

–          Mit vegyek fel?

A program gyakorlati része kültéri, így javasolt az időjárásnak megfelelő sportos vagy kiránduló ruházat, kényelmes, zárt sportcipővel, vagy bakanccsal. Célszerű a réteges öltözet, esetleg esőköpeny. A nyári időszakban hasznos lehet a naptej és a sapka. Hölgyeknek is ajánlott a hosszú nadrág és lehetőleg kerüljék a parfüm használatot, ill. a szabadon lógó ékszereket.

–          Mennyi időt szánjak a programra?

A lovas coaching egy teljes munkanapot vesz igénybe 9-től 17 óráig, délben egy óra ebédszünettel. Ez az időkeret a lovakkal végzett gyakorlatokat,  az elméleti összefüggések feltárását és az élmények megbeszélését is magában foglalja.

Tovább a kifejezetten “szkeptikusoknak” szóló válaszokra..