Referenciák: „életre szóló élmény!”

Csoportkép


Horváth Márta cikke a blogján:
http://www.horvathmarta.hu/vezetoi-onismeret-avagy-a-lo-es-a-tukor/

Ezt mondták, akik már jártak nálam –  és hozzájárultak véleményük közléséhez.
A tartalom lefelé frissül:

„A lovas coaching segített konkrétan meghatározni a problémákat. Átléptem a komfort zónám, ami rég nem érzett érzelmeket váltott ki belőlem. Rámutatott az adott szituációkban a reakcióimra, amiből hasznosítható következtetéseket tudtam levonni.” Edit

„A saját korlátok legyőzésének élményét nyújtotta. Maximálisan elégedett vagyok. Csapatélmény, egymás támogatása, elfogadása. Bizalomépítés másodpercek alatt.” Móriczné Zvornik Csilla

„Kíváncsi voltam, hogy a ló hogyan tud része lenni a coachingnak. Választ kaptam a kérdésre, tudatosított egy újabb szeletet az önismereti folyamatban. Nagyon elégedett vagyok.”
Van der Meer Gabriella, www.mg-coaching.hu

 (Az elvárásról:) „hogy valóban olyan érdekes és értékes lesz ez a fajta coaching, mint ahogyan előzetesen elképzeltem. Elégedett vagyok, jónak látom a módszert, nagyon fontos, hogy megfelelő szakember kezében legyen végig a gyakorlatok sora, – mint amilyen Judit.”
Szeder Erika, Business & Life Coach

„Nagy élmény volt a lovakkal való kapcsolat. Érdekes volt a lovas és vezetői kompetencia analógia.” dr. Somogyi Gábor, SPATEAM

„Magas elvárásaim voltak, mert voltam a nyílt napon. Önreflexió volt a célom és maximálisan teljesült. A másik célom az volt, hogy a csapat is kipróbálja és élvezze, azt hiszem, ez is maximálisan teljesült. Elégedett vagyok, mert úgy érzem, sikerült ráhangolódnom a lovakra és nyugodtan, nem feszülten tudtam részt venni. A magabiztosságom emelkedett, amit rögtön vissza is jeleztek a lovak. A hideg idő és a szél ellenére is nagyon jól éreztem magam, óriási élmény egy ilyen nap. Mindenkinek csak ajánlani tudom!”
Eperjesi Amina, My Style Coaching

„Maximálisan elégedett vagyok. Saját félelmeimet elfogadtam. A csapaton belül erősödött a kohézió. Azonosítottunk három fő akadályt – óriási előrelépés! Le is küzdöttük őket – túlszárnyalt minden elvárást! Az elméleti ismeretek jól megalapozzák a hátteret, hasznosak a coaching munkához.”
Szabados Andrea

„Közelebb kerültem a lovakhoz. Élmény volt látni, hogy a lovak csatlakoznak az emberhez!”
Csiszár Gabriella

„Nem voltak hatalmas elvárásaim, nyitottan, befogadóan érkeztem. Kíváncsi voltam a saját viszonyulásomra a lovakhoz. Rájöttem, hogy nem is félek a lovaktól, élveztem. A kimozdítás egy stagnáló szituációból nagy AHA:) élmény volt.” Timi

„Nagyon komoly saját élmény.” Gábor

„Csodálatos élményeket adott a lovak és az emberek világáról és leginkább a saját erőmről.”
Peredi Ágnes

„Több hasznos, értékes felismerésem lett. Maximálisan elégedett vagyok. Életre szóló élmény!”
Bite Barbara ügyvezető, Coaching Team

„Nagyon elégedett vagyok. Közelebb kerültem az állatokhoz, elméleti tudást kaptam arról, hogy hogyan kell őket mozgatni; néhány témában analógia az életem küldönböző aspektusaival.”
Bánhidi Brigitta www.banhidibrigitta.hu

„Megerősített utamon, önbizalom bombát kaptam, úgy érzem, ismét sikerült néhány belső akadályt átlépnem és újúlt erővel vetem majd bele magam céljaim elérésébe, mert nincs olyan, hogy lehetetlen…
Lerf Andrea Coaching Team

„Nagyon hasznos volt! Ezt nem lehet elmondani, ezt meg kell élni. Fajok közötti kapcsolat, együttműködés, odafigyelés, visszajelzés emberként is gazdagabbá tesz. Átvihető a tapasztalás a saját fajtársaimmal való működésemre is. Nagyon köszönöm!
Kurucz Balázs CoachAkadémia

„Nagyon jó, odafigyelő, segítő, mély meglátásokat, a vezetői hozzáállásom átgondolását, tudatosítását nyújtó nap volt!”
dr. Mátyók Györgyi Executive Coach Execo Partner

„Tényleg tükröt tartott az állat!:) Élvezetes, gyakorlati feladatokon keresztül tapasztaltuk, így biztos vagyok benne, hogy maradandóbb és használhatóbb a tapasztalat.”
Soós István ügyvezető, Schönherz Informatikai Stúdió

„Mennyire határozottnak kell lenni! Nagyon elégedett vagyok és büszke magamra. Furcsa, hogy mennyire nagy a párhuzam a lovak és a beosztottak vezetése között, tudom már, mire kell jobban figyelnem.” M. I.

„Elégedett vagyok, meghozta azt, amit vártam. Teljesen új tréning fajta volt, de szemléletesebb minden eddiginél.” B. L.

„Fellépés szempontjából hasznos volt, segített, hogy a hozzáállásomat kívülről is láthassam a dolgokhoz. Segített megérteni a határozottság összetevőit.” Anett

„Láthattam, ki hogyan viselkedik az állatokkal, s ehhez képest, hogyan a való életben.”
Pásztor Petra, Schönherz Informatika

„Varázslatos világba és egy nagyszerű folyamatba csöppentem Judit egynapos lovas coaching szemináriumán. A csodás atmoszféra és a lovak közelsége révén könnyedén rá tudtam hangolódni mind a közös csoport-, mind a befelé irányuló személyes munkára. Az igazán jól átgondolt és strukturált tréningprogram alaposan megmozgatott: a gyakorlatok és Judit érzékeny, támogató személyisége, magas szintű szakmai felkészültsége feltétlenül alkalmasnak bizonyult egy mélyebb és bensőséges reflektív munkára.”
Dr. Csürke József, tanácsadó, szupervízor, tréner

„A lovakkal való dolgozás gondolata először nagyon idegennek tűnt, hiszen korábban semmi közöm nem volt a hozzájuk. (Soha semmilyen állatom nem volt.) Ez azonban a komfortzónából való kilépés különleges módjának bizonyult, és azon túlmenően, hogy a vezetésről és a saját vezetői kvalitásomról tanultam, nagyon gazdagító élmény volt lovakkal dolgozni.
Judit szakmaisága mind a lovakkal, mind az emberekkel kapcsolatban nagyban hozzájárult a nap eredményességéhez. Hitelessége, felkészültsége, alapos magyarázatai, türelme, kedvessége, bátorító hozzáállása felszabadítólag és megnyugtatólag hatottak, és megadták azt az információt és biztonságérzetet, amelyre a szokatlan környezetben szükségem volt.
Amikor az egyes feladatokat meghallottam, elképzelni se tudtam, hogy azok a nagy állatok azt fogják csinálni, amit én akarok…
Félek a vezetői szereptől. Most, hogy láttam, melyek a fontos elemei, és milyen sokat jelent a „vezetettek működési módjának” megismerése, ez nagyban felszabadított, egyre komfortosabban, magabiztosabban éreztem magam a vezetői szerepben, és egyre eredményesebb is lettem velük.
A megvalósítás is nagyon profi volt. A tananyagok kidolgozottsága, világos logikája, érdekes és újdonságszámba menő tartalma, az ellátás kiemelkedően magas minősége minden igényt kielégít.” (Név nélkül)

Hatalmas kiváncsisággal és nyitottsággal érkeztem. Ez a nap megerősítést nyújtott abban, hogy mindig nyitottan kell hozzáállni mindenhez, és akkor olyan tanulásokat kaphatunk ajándékba, amiket nem is gondoltunk volna. Sok évvel ezelőtt lovagoltam, de akkor eszembe sem jutott, hogy magamra is tükörként nézhetek a lovakkal való munkán keresztül, és ha megvan a kapcsolódás, akkor ténylegesen rámutatnak a bennem zajló folyamatokra. Hihetetlen, hogy az én lovam konkrétan elaludt a munka közben 🙂 … Ha belevágok, ha beleállok, akkor működik, zajlik, áramlik a csoda.
Csetneki Csaba, VersenyCoach

„Nagyon elégedett vagyok. Nem voltak elvárásaim, de nagyon jól éreztem magam, sokat kaptam.”  Nóra

„Nagyon jól éreztem magam, élmény volt megtapasztalni a jelenlétet, az ‘itt és most’ állapotot.”
Szerémi Péter

„Nagyon elégedett vagyok, nagy élmény volt. Coaching tapasztalatomat megerősítette.”
Zoltai Miklós, ATEKNEA Solutions

„Nagyon elégedett vagyok. Sok igazolást adott az aktuális élethelyzetemhez, bár elképzelni sem tudtam, hogy ez így lehet.”
Suriné Lengyel Veronika, SRL Advantage Kft.

„Élményteli tapasztalatok, erős, pontos visszacsatolások.”
Kürti Tamás, KÜRT Akadémia

„Az együtt töltött nap életre szóló élmény volt számomra és azóta is sokszor eszembe jut, juttok, jutunk. Mindannyiszor elmosolyodom.
Hálás vagyok Neked, ahogy összehoztál bennünket. Pedig tudtad, hogy félek a lovaktól, mégis betettél a csapatba.
És igen jó csapat voltunk. Nem csak mi hárman, résztvevők, hanem mi négyen, együtt voltunk a csapat, veled együtt.
Ahogy beléptünk a szobába, már elvarázsolódtam, annyi figyelem, elegancia, gondosság volt a kialakításában.
És ez a figyelem és gondosság végig megmaradt, egész nap. Nagyon köszönöm a támogatásodat a számomra szinte elviselhetetlenül félelmetes helyzetekben is. Ezekből is sokat tanultam, nem csak azért, mert sikerült átmennem ezeken, hanem azért is, mert vezetőként, amikor a másik oldalon vagyok, sokkal empatikusabb és elfogadóbb tudok lenni. Elfogulatlan „személyektől” azonnali visszajelzést kaptam a működésemről.
Valójában az egész nap tele volt élményekkel, tanulságokkal és nagyszerű emberekkel, lovakkal, csodálatos környezetben. Köszönöm.”  Edit

„Maximálisan elégedett vagyok. Nem is gondoltam volna, hogy a lovak ennyire intelligensek és ennyire visszatükrözik a viselkedésünket. Nagyon jó önismereti tükröt tartottak, élmény volt velük dolgozni. És eloszlott egy tévhitem is: nem büdösek, nem harapnak, hanem kifejezetten kedves, simogatnivaló élőlények.” Ibolya

„Megértettem, mit jelent az, hogy „a ló is ember”. Sokkal jobban értem a bizalom tudatos építésének és a bizalomra való odafigyelésnek a fontosságát szervezeti kereteken belül és azon kívül is! Volt egy ELMÜ reklám: „Ha áram van, minden van.” Nekem ez ma erre módosult: „Ha bizalom van, minden van”. A lovak kitűnő tanítóink voltak ebben a tekintetben (is).”
Boér Tamás professional coach, www.vezetoihatekonysag.hu

„Elégedett vagyok, nagyon. Láttam, hogy a legtöbb dolgot saját magam hozom létre, (feladat felnagyítása, hiedelmek) és amint elkezdem megoldani, csinálni őket, egészen könnyűvé válnak.” B.E.

„Ez egy önismereti út volt, a bennem rejlő dolgokat a felszínre hozta. Sokat hallottam a flow élményéről, most ezt sikerült is megtapasztalnom.” Józan Eszter

„Teljesen elégedett vagyok, nagy élmény volt számomra ez a két nap. Nagyon hasznos volt önismereti szempontból és jó tapasztalat volt a határaim feszegetésében. Sikerélmény volt számomra és sok gyakorlati tapasztalattal távozom.” Judit

„Elégedett vagyok, nagyon nagy élmény volt lovakkal dolgozni. Legnagyobb hasznot abban érzem, hogy sokkal jobban felismerem a saját korlátaimat, amit ezáltal fejleszthetek.” Anna

„Személyes élmények, önismeret: megerősítést kaptam a vezetésben használt módszertanokkal kapcsolatos elképzelésekről. Élmények révén sajátítottam el különböző személyiségek motiválási módszertanait. Szervezeti célok: sikerült a csapat kohézióját erősíteni. Sikerült egyenként olyan kommunikációs módszereket eljasátítani, ami elősegítheti a napi feladatok hatékony elvégzését.” Tóth Zoltán

„Segített rávilágítani a mindennapi munka során felmerülő vezetői kihívások kezelésében hasznos módszerekre, az ember-ló és ember-ember viszonyok közti párhuzamokra és ezek alkalmazhatóságára a hétköznapokban. Maximálisan elégedett vagyok a kapottakkal.” Bali Zoltán

„I am very surprised and happy about all the things I was able to do with the horses.
I am very satisfied, learnt a lot about observing and leading. It gave me understanding that I need to focus more on observing and being clear in communication. Your coaching made me see the connections and possibilities in working with people in my job.”
Thomas Nisgaard Brink,  Laboratory team leader, Pfizer Copenhagen

„Magabiztosságot és önérzetet adott a 2 nap. Az önérzet ebben a formában fontosabb, mint az önbizalom. Úgy érzem, ez velem marad.”
Garas Krisztina

Nem elfogadható válasz a nem, mindig lehet egy másik utat találni, vagy egy kis kerülővel eljutni oda, amit én szeretnék. Hasznos, személyiségfejlesztő és látásmód bővítő hozadéka van.
Sipos Tímea, junior projektmenedzser

Egy (méreténél fogva) számomra kicsit félelmetes állattal sikerült abszolút zökkenőmentesen együtt dolgoznom úgy, hogy közben nem félelmet, hanem örömet éreztem. Bárkivel lehet kommunikálni, csak a megfelelő módszert kell hozzá megtalálni – ha kell, akkor új és új taktikát alkalmazva. Fantasztikus élmény a lovakkal együtt dolgozni. Az hogy hatalmasabbak és csak most kerültem velük először közelebbi kapcsolatba, még nem jelenti azt, hogy nem tudom irányítani őket.
Farkas Réka projektmenedzser

Olyan egyéni tapasztalatra tehettem szert, aminek mentén új dolgot tanulhattam magamról. Nem szabad meghátrálni. Ha vezetni akarsz, mutatnod is kell az irányt. Az utasításaid legyenek egyértelműek. Csodás természeti környezet, barátságos légkör, minden igényt kielégítő feltételek.
Közösségteremtő és építő jellege miatt kiváló elfoglaltság, ami a csapatszellem mellett az individuumok fejlődéséhez is segítséget tud nyújtani. (Név nélkül)

A határozottság mindenkinek jobb, célravezetőbb, de tudni kell odafigyelni a másik félre. És előfeltétele a kölcsönös bizalom kiépítése. Gábor

Ha őszintén állsz oda valaki elé, ő is nyitott lesz rád. Ez egy kiváló alkalom a lovakkal való kapcsolat elmélyítésére. Továbbá egészen meglepő párhuzamokat lehet állítani a lóval és az emberekkel való kapcsolatok között, és ezáltal sokat tanulni arról, hogy milyen lépéseket kellene tenni ahhoz, hogy a munkakapcsolatok és körülmények a kívánt szintet érjék el a mindennapokban. (Név nélkül)

Ha szeretnéd kipróbálni, hogyan tudod egyéni célodat elérni másokkal történő együttműködésen keresztül, egy olyan tiszteleten és bizalmon alapuló kapcsolódással, ahol a komfortzónádból kikerülés biztonságos, akkor ajánlom nagy szeretettel Kovács Judit Lovas Coaching programját. Mindezt egy gyönyörű környezetben, ősfákkal, tóval keretezett Kastély birtokán élheted át.
Várnai Krisztina / Telekom

Nagyon jó módszer, hogy tágítsd a határaidat, közelebb kerülhetsz a természethez, őszinte visszajelzést kapsz az ösztönös viselkedésedről, így a vezetési stílusodról is, és mindezt úgy, hogy még élvezed is. Boka.Laszlo@telekom.hu

Tökéletesen megismerheti magát az ember. Olyan felejthetetlen élmény, hogy ezt nem lehet kihagyni.  Krisz

„Minden élőlény figyelemre vágyik” – ez volt a tanulság számomra a lovas vezetőfejlesztési programon, ahol partnercoachként dolgoztam Judittal. Tartalmas és hasznos élményekkel gazdagodtak a vezetői csoport tagjai. Bónusz: a szakmai munka mellett sajátélményt is kaptam a lovak vezetésében. Ajánlom a programot mindenkinek, aki nyitott a saját határai átlépésére.” Szabados Andrea, vezetői coach

„Nagy élmény, lovas párhuzamok segítenek a vezetői viselkedésünk megismerésében és fejlesztésében.” Angyalné M. Kinga

„Gyorsabban ismerjük meg magunkat, mint bárhol máshol.”  Ferling József pr-tanácsadó, cégvezető

„Óriási élményt ad a lovas coaching, Judit és lovai hosszú évek óta barátok és dolgoznak együtt, rendkívüli módon meglátszik rajtuk ez az összhang. Nagyon sok megerősítést kaptam a foglalkozáson és felismerést arra, hogy szinte minden más mellékes, a legfontosabb a figyelmünk, amit adhatunk a másiknak és az azonnali visszacsatolás. Ha ez megvan, akkor működik a dolog. Judittól nem csak elméleti okosságokat kaphatunk, hanem nagyon sokat dolgozhatunk együtt a lovakkal. Olyanoknak is érdemes ezen részt venni, akiknek a lovakkal kapcsolatban vannak előzetes negatív tapasztalataik, vagy egyszerűen csak félelmeik – egy nap Judittal, Carmennel és Csellengővel, és ez eloszlik. Jó szívvel tudom őket ajánlani.” Németh Krisztina, FERLING Kft. ügyféligazgató

„Kellő nyitottsággal és együttműködési hajlandósággal bármire képesek vagyunk – akár vezetők vagyunk, akár nem. 🙂 A lovak kiváló és hálás partnerek ebben!”  Gelányi Nóra ügyféligazgató, FERLING Kft.

‘Nem csak hasznos tudással, de felejthetetlen élménnyel is gazdagodhatsz.” (név nélkül)

„Végre olyan tréning, ahol nem csak beszélünk róla, hogyan kellene csinálni. Ez a fajta élmény alapú tanulás hihetetlenül feldobja az embert.” (név nélkül)

„A lovas coaching egy teljesen más fejlesztési módszer, mint ami a mai világban trendi, de pont ettől egyedi és hívogató. Más szempontból, de mégis ugyanazokkal a nézőpontokkal dolgozik. A folyamatban megjelenik számos önismereti modell. Az elméleti blokkban egy általános tudást kapunk a lovas coaching történetéről, eszközeiről, legendáiról és a lovakról, ami nagyon jó ráhangolása a folyamatra és a környezetre. Az élményalapú tanulással sok mindent megtudhatunk magunkról, amit egy általánosabb – basic tréningen nem biztos, hogy ilyen erősen előjön. A lovakkal való munka során lehetett tanulni a kommunikációról – arról, hogy az apró jelekből mennyi minden információ jön felénk, amire ha nincs „füled” akkor szinte nem is veszed észre. Csodálatos volt megismerni, majd később figyelni, hogy milyen jeleket ad a ló, amivel csatlakozni szeretne a „csoporthoz”, – ahogy mondtad, Judit ez a kommunikáció az emberek között is megállja a helyét, csak nem biztos, hogy figyelünk rá.
Erősen kirajzolódott a feladatok segítségével, hogy hol is tartok a bizalom, a céltudatosság, a felelősség, a vezetési stílus és a döntés témakörében. Juditról: biztonságot jelentett a szakértelmed, a nyitottságod, rugalmasságod, megértésed és a tudásod. Nagyon jó volt látni, ahogy a lovakkal bánsz, beszélsz, kezeled őket.
Lovakról: Mindegyik ló okos és gyönyörű volt. Jófejek, kedvesek, alázatosak és befogadóak. Nem gondoltam, hogy a lovaknak is van ilyen jól meghatározható személyisége, ebből is kaptam egy kis ízelítőt. Köszönöm nekik is a közös munkát. Köszönöm szépen a lehetőséget nagyon nagy élmény volt!”  Palkó Bettina

„A kapcsolódás minősége olyan mély volt, amit a wholenessen szoktam megélni.” Szilvási Gabriella PCC

„Különleges, megindító, egyedi élmény. ” Kákonyi Anett

„Óriási élmény, hatalmas tanulás az itt és mostban, a csapatról, magamról. Itt nincsenek álarcok, ha valami nem oké, akkor azt megérzi a ló.”  Zilahi Angéla

„Az önismeret alapja, és mindenkinek ajánlom teljes szívemből. Segített megtapasztalni a saját működésemet és a hatását másokra. Ráláttam a vezetői működésemre és még újabb dimenziókat is megnyitott. Egészen új fejlődési lehetőségeket kaptam.”  Friedewald Zita PCC

„Biztonságos és szép, természetes környezetben kaptam egy olyan rátekintést magamra és működésemre, ahol mindezt a lovak jelenléte és a velük való foglalkozás, kapcsolódás tette lehetővé. Inspirálódtam és feltöltődtem, köszönöm.”  Szegedi Gabriella