Gondolat-Galopp 2012 november

Kedves Olvasónk!

Novemberhez érkeztünk. A nappalok egyre rövidebbek, a lovak már megnövesztették a téli szőrüket. Egyre inkább jólesik nekik az istálló biztonsága, a gondoskodás.
De utóbbin kívül mit várnak még el általában tőlünk?

Nos, nem elsősorban élelmet. Monty Roberts írja a könyvében, hogy a fű mindig ott van a ló előtt… Télen pedig a szabadban feltalálja magát, kikaparja a hó alól. Amit a lovak  tényleg elvárnak tőlünk, az nem más, mint az odafigyelés,  a bizalom és a vezetés (… vagyis tulajdonképpen ugyanaz, mint amire az emberek is vágynak..).

Monty Roberts végzett ezzel kapcsolatban egy nagyon érdekes és hiteles kísérletet: miután megszelidítette és csatlakoztatta magához a  Shy Boy nevű musztángot, később úgy döntött, hogy „megkérdezi” a lovat, mit szeretne inkább: a szabadságot, vagy az ember társaságát?
Így tehát újból szabadon engedte. A ló pedig egy idő után döntött, a válasz a belinkelt videó 2. percénél egyértelmű…:  http://www.youtube.com/watch?v=Hnuw4aoN-vQ&feature=related
Akárhányszor megnézem, erről a jelenetről a következő idézet jut eszembe: „amit az ember szeret, azt el kell engednie. Ha visszatér, a Tiéd. Ha nem, sosem tartozott Hozzád.”

Hírek, aktualitások:

Apropó, videó:  elindítottunk a lovas coaching alapokról egy rövid kis videókból álló sorozatot, amelynek első két darabja már látható a YouTube-on. Itt nézhető meg.

A közelmúltban fejeztem be Bernd Osterhammel: Pferdeflüstern für Manager című könyvének magyarra fordítását. Lovas Suttogó Vezetőknek címmel reményeim szerint jövő nyáron jelenhet meg. A könyv szemléletes példák során mutat rá humoros formában a beosztottak és a lovak vezetése közötti párhuzamokra. Megtudhatjuk belőle többek között, hogyan segítenek bennünket a lovak a helyes vezetési stílus megértésében, mivel motiválhatjuk a munkatársainkat, valamint hogyan alakíthatjuk át  vállalkozásunkat „álomcéggé”.

Október 26.-án a Szerző meghívására Nümbrechtben részt vehettem azon a jubileumi vállalkozói rendezvényen, amely a könyv nyomán az elmúlt 12 évben tartott németországi szemináriumok tapasztalatait foglalta össze. Erről bővebben rövidesen a blogon fogok beszámolni.

 

Ajánlataink:

Téli Nyílt Napunkat 2012 november 24.-én, szombaton 10-12 óráig tartjuk. A Nyílt Napon történő részvétel ingyenes, ugyanakkor előzetes bejelentkezéshez kötött. Részletes információért, ill. jelentkezése leadásához lépjen tovább erre az oldalra.

Vezetői szeminárium egyéni jelentkezőknek: 2012 december 7.-én, pénteken, 9-17 óráig.

A lovas szemináriumon célirányosan azokkal a témákkal foglalkozunk, melyek a mindennapi vezetői munkát hatékonyabbá teszik, úgymint: odafigyelés, bizalomépítés, motiváció, felelősségvállalás, non-verbális kommunikáció, vezetési helyzetek megtapasztalása, célorientáció.

Részletes információ: ITT. Jelentkezés: az  info@pegazuscoaching.hu címen.

Cégek számára folyamatosan szervezünk  lovas team coachingot és szemináriumokat. Az időpontokat a Megrendelő igényei szerint egyedileg egyeztetjük.

Hosszú száron, avagy egy kis lazítás: lovas viccek:

Móriczka és barátja most kezdett lovagolni, éppen a kantározást próbálgatják, de sehogyan sem tudják a zablát a ló szájába adni.
– Nincs más hátra, várnunk kell! – mondja Móriczka.
– Mire? -kérdezi a társa.
– Hát,  hogy beesteledjen, és a ló ásítson egyet!

 

Jó olvasást, vállalkozásához szárnyaló ötleteket kívánunk,

Üdvözlettel,

Kovács Judit
Pegazus Coaching
Megoldások a Lovaktól, Emberek vezetéséhez.
http://pegazuscoaching.hu; info@pegazuscoaching.hu;
Itt is elérhetők vagyunk:  LinkedInFacebookBlog;