Gondolat-Galopp 2013 december

Lovas coaching alapok: 

Közeledik az év vége; a mezőgazdaságban ez a nyugalom, a felkészülés, a behúzódás időszaka. Ha az ember a természet közelében él, egyszerűen nem függetlenítheti magát az évszakok ritmusától, ilyenkor megtanul alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez: téliesíti az istállót, betakarja a vízcsapot, közelebb rakat néhány nagybálát az istállóhoz. Ugyanakkor ez a téli behúzódás sok tekintetben hasznos is lehet: kinn már nincs annyi tennivaló, ezért több idő jut az odabenti dolgokra. Utóbbi alatt pedig nemcsak a négy fal közötti területet értem, hanem a „két fülünk köztit” is: magunkban odabenn. Ilyenkor lehet számvetést tartani, mit értünk el az Óévben és milyen terveket dédelgetünk az Új Évre? De hogyan segíthetnek ebben a lovak?
Például úgy, hogy ha már letisztáztuk magunkban az új céljainkat, lemodellezhetjük a kivitelezést egy célorientációs gyakorlattal. Amíg a lóval dolgozunk, gondolatban lekövethetjük a megvalósítási fázisokat. Beazonosíthatjuk a nehezebbnek ígérkező pontokat, ránézhetünk más nézőpontból a feladatokhoz való viszonyulásunkra, utána pedig pontosíthatjuk az elképzelésünket. Ezáltal az évek nem pusztán csak elmúlnak felettünk, hanem megtanulhatjuk tervezetten, aktívan alakítani, hogy mit hozzon a jövő. Azután, év közben már „egyszerűen csak tenni” kell az eredményért.
Lépésről, lépésre, ahogyan a ló is halad…

Minden Kedves Olvasómnak kellemes ünnepeket, boldog és sikerekben gazdag Új Évet kívánok!

EAHAE 11.2013 324

Fotó: Tobias Foest

Hírek, aktualitások:

– A múlt hónapban befejeztem Kathy Pike amerikai lovas coach távoktatásos Mind Body Method coach tréningjét, amin számos újdonságot tanulhattam arról, hogyan segítik hozzá a lovak az embert a teljes agyféltekés gondolkodáshoz.

– November közepén elvégeztem Németországban a Horse Dream Parter License Workshopot, így szorosabbra fűzhettem a kapcsolatot a szakma egyik nemzetközi központjával. Remélem, hogy e két képzés tapasztalataiból minél többet tudok majd másoknak is továbbadni.

– A lovas szeminárium és team coaching folyamatosan rendelhető egyedileg egyeztetett időpontban  az info@pegazuscoaching.hu címen.

– Ha előzetesen a helyszínen szeretne tájékozódni, itt olvashat bővebben a kipróbáLÓ napról.

– Nemrég kapcsolódott be a hírlevélbe és szeretne a korábbi számokba is betekinteni? A „Lovas coaching alapok” sorozat előző részei a Pegazus Coaching blogján olvashatók.

 

Hosszú száron, avagy egy kis lazítás, – lovas vicc , ezúttal a reális célkitűzések* jegyében:

Az újonc lókupec meglát egy hirdetést az újságban: „eladó egy vemhes pej kanca, csikózás egy hónapon belül.”
Mindjárt át is kiabál a feleségének: „ide nézz asszony, mit találtam! Ezt a lovat egyszerűen MEG KELL VENNÜNK! Képzeld csak el, minden hónapban dob egy csikót, mi pénz lesz ez az egész évben!”

(*:- avagy: akárhány kancát állítunk is rá a feladatra, az a bizonyos időtartam mindig 11 hónap marad…)

 

Vállalkozásához sok sikert, szárnyaló ötleteket kívánok,
üdvözlettel,

 

Kovács Judit Erzsébet, ACC
Pegazus Coaching
Megoldások a Lovaktól, Emberek vezetéséhez

http://pegazuscoaching.huinfo@pegazuscoaching.hu;
LinkedIn;  Facebook;  Blog;