Gondolat-Galopp 2013 január

BUÉKBoldog Új Évet kívánok Minden Gondolat-Galopp Olvasónak!

Idei első hírlevelemben az évkezdet, célok, fogadalmak témakörét járom körül:
Az önfejlesztő könyvek általában azt ajánlják, hogy célszerű életünk minden területét egységben fejleszteni, azaz a célokat is úgy megválasztani, hogy tükrözzék mind a munkával, a magánélettel, egészségünk megőrzésével és önképzésünkkel kapcsolatos terveinket. Ezután bontsunk tovább minden egyes területet olyan alcélokra, amelyek elérése tényleg lelkesít bennünket, majd rendeljünk hozzá mindegyikhez lépésről-lépésre határidőket. A megvalósításkor már “csak” az a dolgunk, hogy minden időszakban megtegyük az éppen oda betervezett tennivalókat. Egyszerűen hangzik, mégis többeknek gondot okoz…

Sokan már a célkitűzéskor elakadnak. Hogyan segíthetnek ebben a lovak?
Vannak, akiknek a „tényleg ezt akarom?” kérdés megválaszolása jelenti az első nehézséget. Valóban fontos tudnunk, hogy a saját igazi céljaink után megyünk, vagy mások elvárásainak akarunk-e megfelelni. Ha valaki erre a kérdésre nem érzi magában a választ, érdekes visszajelzésekre számíthat egy lovas coaching beszélgetésben, – éppenséggel nem az emberi coachtól –, hanem a lótól. A ló ugyanis tisztán érzékeli az ember viszonyulását a saját válaszaihoz, még akkor is, ha ez önmaga előtt addig rejtve volt. (A ló alapos megfigyelőképességére a jövő hónapi számban még visszatérek.)

A siker titka: a megvalósítás…
Talán sokaknak ismerős az angol közmondás: walk the talk! – tedd azt, amit mondasz! Paul Hunting, a Why talk to a guru? When you can whisper to a horse című könyvében ezt így fejleszti tovább: canter the banter! – azaz – kissé szabad fordításban–: vágtában lovagold meg a kihívást! Vagy említhetném azt a német lovas mondást is, amely szerint: „dobd át a szívedet és ugrass utána!” Jól tükrözi, hogy fejben dőlnek el a dolgok és a siker igazi titka a cselekvés…
Mi a közös ezekben a lovas mondásokban? Nos, akinek volt már dolga lóval, az tudja, hogy velük nem lehet „vizet prédikálni és bort inni”, mindig megérzik a meg nem felelést, az inkongruenciát. Ha fenn akarjuk tartani velük szemben a vezetői szerepünket, látniuk kell, hogy dolgozunk a megvalósításon. Tehát, ha kiadtuk a segítséget és elszántuk magunkat, nem lehet „csak úgy” letenni a dologról, hiszen ezzel hiteltelenné válnánk a ló előtt. (Ezért van az, hogy lovasversenyeken, ha a lovast esetleg már ki is csengették sikertelenség miatt, még teljesíthet egy korábban már megugrott, alacsonyabb akadályt.)
Vagyis lóval nagyszerűen gyakorolható a legdöntőbb tényező, a gondolatok tettekre váltása. Mindenkinek sok sikert kívánok a tervezéshez és 2013-as céljai megvalósításához!

 

Aktualitások:

– Újévi jókívánság a blogon: – a szerencsepatkó használati utasítása

– Téli Nyílt Napunkat 2013 január 19.-én-én, szombaton  10-12 óráig tartjuk. A Nyílt Napon történő részvétel ingyenes, ugyanakkor előzetes bejelentkezéshez kötött. Részletes információért, ill. jelentkezése leadásához lépjen tovább erre az oldalra.

– Vezetői szeminárium egyéni jelentkezőknek: első tavaszi szemináriumot 2013 március 22.-én, pénteken 9.30-17.30 óráig tartom. A lovas szemináriumon célirányosan azokkal a témákkal foglalkozunk, melyek a mindennapi vezetői munkát hatékonyabbá teszik, úgymint: odafigyelés, bizalomépítés, motiváció, felelősségvállalás, non-verbális kommunikáció, vezetési helyzetek megtapasztalása, célorientáció. Részletes információ: ITT.
Jelentkezés: az info@pegazuscoaching.hu címen.

Cégek részére a lovas team coaching és szeminárium egyedileg egyeztetett időpontban, folyamatosan rendelhető.

 

Hosszú száron, avagy egy kis lazítás,  lovas  vicc – ezúttal a gyorsan telő évek jegyében:

Két lovas beszélget:
– Mióta lovagolsz?
– 11 éve.
– Hát barátom,  10 évet nyugodtan letagadhatnál!

 

Vállalkozásához szárnyaló ötleteket kívánok az Új Évben is,
üdvözlettel,

Kovács Judit Erzsébet
Pegazus Coaching
Megoldások a Lovaktól, Emberek vezetéséhez
http://pegazuscoaching.huinfo@pegazuscoaching.hu;
Itt is elérhető vagyok:  LinkedIn;  Facebook;  Blog;