Gondolat-Galopp 2013 június

 

Lovak és cégvezetés

Hogy kerül a lovaglócsizma az íróasztalra? Mi köze a lónak a cégvezetéshez? – talán ez a kérdés ötlik fel a legtöbbekben, ha a lovas coachingról, vagy szemináriumról hallanak.

Pedig a ló, mint élőlény számos tulajdonságban hasonlít az emberre: így például vannak érzései, igényli az odafigyelést, a napirend betartását, elvárja, hogy meggyőzzék az együttműködésről, nem szereti viszont a hajszát és a stresszt. Amiben viszont nem hasonlít az emberhez: nem szépít, nem hazudik, olyannak mutatja magát, amilyen és annak megfelelően viselkedik az emberrel, ahogyan az ővele. Ezek a tulajdonságai teszik nagyon is alkalmassá arra, hogy saját tapasztalati élményeken alapuló felismeréseket szerezzünk vezetői működésünk módjáról, kommunikációnk egyértelműségéről, következetességéről és motivációs képességünkről.

Ha pedig pusztán csak az utóbbi területen érünk el előrehaladást, máris hatalmas ugrást tettünk a hatékonyabb vezetés felé: kisebb energiával többet érhetünk el a Kollégáknál, javul a cégen belüli légkör és a csapattagok elkötelezettebbek lesznek. Ez pedig előbb-utóbb a szervezeten kívül is észrevehető lesz, emeli a cég elismertségét. Utóbbi pedig már több megrendeléshez és vállalati eredményhez vezet.

Vagyis a lovak hozzásegítenek bennünket, hogy megtegyük azt a gondolkodásbeli „ugrásváltást”, ami átlendíti a nézőpontunkat az akadályokon.

 

Hírek, aktualitások:

JÖN!: Korábban csak német nyelven volt olvasható Bernd Osterhammel Németországban bestsellernek számító könyve, a Pferdeflüstern für Manager. A szerző engedélyével lefordíthattam magyarra, és a Z-Press Kiadó gondozásában hamarosan megjelenik Lovas Suttogó Vezetőknek címmel. Akit bővebben érdekel, hogy a lovak jóvoltából levont vezetői felismerések végső soron miként hasznosulnak a cégvezetésben, annak jó szívvel ajánlom.

– A Klicker Consulting és a Pegazus Coaching közös programja: „Különleges tanulási élmény a természet csodáira támaszkodva”: fél nap lovas és fél nap kutyás élménytanulást magába foglaló tréning. Részletek ITT.

A lovas team coaching és a szeminárium egyedileg egyeztetett időpontban folyamatosan rendelhető az info@pegazuscoaching.hu címen.

 

Hosszú száron, avagy egy kis lazítás, – ezúttal ‘nem is annyira’ vicc:

… Ha a lovas azt gondolja, hogy a lónak nincsenek érzései,
akkor a ló azt érzi, hogy a lovas nem gondolkodik….

  

Vállalkozásához sok sikert, szárnyaló ötleteket kívánok,

üdvözlettel,

Kovács Judit Erzsébet
Pegazus Coaching
Megoldások a Lovaktól, Emberek vezetéséhez

http://pegazuscoaching.huinfo@pegazuscoaching.hu;
Itt is elérhető vagyok:  LinkedIn;  Facebook;  Blog;