Gondolat-Galopp 2013 március

Kedves Olvasó!

Hóvirágok

Kinyíltak a hóvirágok a parkban, megjöttek a gólyák és a seregélyek. A lovak már elkezdték váltani a téli szőrüket és délutánonként órákon át élvezik az idei év első napfürdőit. Kora tavasszal mindig rácsodálkozom, milyen hirtelen változik meg minden és mennyire gyorsan alkalmazkodnak mindehhez az állatok. Mintha minden pusztán csak pillanatok műve lenne – mi emberek, pedig hajlamosak vagyunk a rohanásban átsiklani a fontos pillanatok felett.

Február végén Robert Dilts, az NLP (Neuro-Lingvisztikus Programozás) világhírű szakértője tartott előadást a Coaching Határok Nélkül programsorozat keretében Budapesten. Nagy élmény volt „Látnoki Vezetés” című előadását hallgatni. Számomra különösen izgalmas volt, ahogyan a döntéshelyzeteket jellemezte: „vezetési pillanatoknak” nevezte azokat a fontos döntési pontokat, amelyek messzemenő hatást fejtenek ki az emberi érzékelésre. Ezeket a pillanatokat az átgondolt cselekvés, kezdeményezés és intuíció jellemzi. Kiemelte, mennyire fontos, hogy észrevegyük és tudatosan éljük meg ezeket. Definíciója szerint a vezetés azt a képességet jelenti, hogy kifejezzük az elképzelésünket, másokat az eredmények elérése irányába mozdítsunk, serkentsük a csapatban az együttműködést és példát mutassunk. Kiemelte, hogy az ilyen típusú vezetés a jelenlétből fakad (a szó coachingban használatos értelmében). A jelenléttel vezetés tipikus példájaként pedig a éppenséggel a lovakat említette… Nagyon jóleső megerősítést jelentett ezt Tőle hallani!

 

Hírek, aktualitások:

– A tavaszi Nyílt Napot 2013 március 9.-én, szombaton 10-12 óráig tartom. Ezen a részvétel továbbra is ingyenes, ugyanakkor előzetes bejelentkezéshez kötött, melynek leadásához lépjen tovább erre az oldalra. Jelentkezési határidő: 2013 március 6. (Ha a januári alkalomra regisztráltak közül most szeretne jönni valaki, kérem, hogy újra legyen szíves feliratkozni! Köszönöm!)

– Vezetői szeminárium egyéni jelentkezőknek: 2013 március 23., szombaton. Jelentkezési határidő: 2013 március 12. A csoport a minimális létszám függvényében (4 fő) indul. 
A lovas szemináriumon célirányosan azokkal a témákkal foglalkozunk, melyek a mindennapi vezetői munkát hatékonyabbá teszik, úgymint: odafigyelés, bizalomépítés, motiváció, felelősségvállalás, non-verbális kommunikáció, vezetési helyzetek megtapasztalása, célorientáció. Részletes információ: ITT. Jelentkezés: az info@pegazuscoaching.hu címen.

Cégek részére a lovas team coaching és szeminárium egyedileg egyeztetett időpontban, folyamatosan rendelhető.

 

Hosszú száron, avagy egy kis lazítás, lovas vicc – ezúttal a tavasz jegyében – :

A kisiskolások egy lovardába kirándulnak. Az első csikót meglátva Petike mindjárt meg is kérdezi:
-„Hogyan születik a kiscsikó?”
A gazda annak rendje-módja szerint válaszol: – „nos, először jönnek a mellső lábacskái, utána a feje, azután a törzse és végül a fara és a hátsó lábai.”
Erre Petike (elszörnyedve): – Te Jó Ég! És aztán ki rakja össze?

 

Vállalkozásához sok sikert, szárnyaló ötleteket kívánok,

üdvözlettel,

Kovács Judit Erzsébet
Pegazus Coaching
Megoldások a Lovaktól, Emberek vezetéséhez
http://pegazuscoaching.huinfo@pegazuscoaching.hu;
Itt is elérhető vagyok:  LinkedIn;  Facebook;  Blog;