Gondolat-Galopp 2013 szeptember

Lovas coaching:
 – ezúttal a hatékony konfliktuskezelésről

Szeptembert írunk, elmentek a gólyák, megjöttek szabadságról az emberek. Rögtön nagyobb a forgalom reggel, mindenki siet, időnként érezhető a feszültség a környezetünkben. Ilyenkor a magánéletben, vagy a munkahelyen könnyen beleszaladhatunk egy-egy nehezebb helyzetbe, ami akár konfliktussá is nőhet. Mit tanulhatunk a lovaktól ebben a témakörben?

A ló éppúgy társas lény, mint az ember. Az ő világukban is előfordul egyet nem értés, rangsorvita. Csakhogy a ló a fennmaradási ösztönétől vezérelve érzi, hogy rá van utalva a társaira, ezért a konfliktusokat nyíltan, gyorsan és egyértelmű fellépéssel oldja meg. Tulajdonképpen nem „kezeli”, hiszen odáig nem is fajulhatnak el a dolgok: a ló az „itt és mostban” él, tehát az adott pillanatra nézve keres – és talál is – megoldást. Az érzéseit, legyen az akár félelem, akár agresszió, mindig egyértelműen és jól beazonosíthatóan kimutatja, a másik fél ebből már tudja, mire számíthat. Minél magasabb szinten áll egy ló a rangsorban, annál kisebb fizikai energia ráfordítással éri el a vita megoldását. Ebben a tekintélye, a helyzetfelismerő készsége és az intelligenciája segíti.

Vagyis coaching nyelvezettel szólva a lovaktól bőven tanulhatunk kongruenciát, asszertivitást és fejleszthetjük az érzelmi intelligenciánkat is.

 

Hírek, aktualitások:

– Szeptembertől Kathy Pike amerikai lovas coach háromhónapos továbbképző tréningjén veszek részt – távoktatással, tehát a Pegazus Coaching programokban ez nem okoz fennakadást. Korábban már élőben is tanulhattam Kathytől egy barcelonai workshopján, most az ott megismert módszerébe, a Mind Body Methodba ad mélyebb betekintést.

– Ugyancsak szeptembertől már kétnaposra bővített lovas team coaching programot is kínálunk kifejezetten felsővezetőknek, melyben von Bartheldné Ábri Judit PCC nemzetközi minősítésű professzionális coach a partnerem. Ebben a VIP programban a lovas coachingból adódó gyors felismeréseket ötvöztük a ROI szemléletű megközelítésmóddal, ezzel is segítve a levont következtetések gazdasági eredményekre váltását.

– lovas team coaching és a szeminárium egyedileg egyeztetett időpontban folyamatosan rendelhető az info@pegazuscoaching.hu címen.

 

Hosszú száron, avagy egy kis lazítás, – lovas vicc:

A shire lovak csapata a shetlandi pónikkal játszik focimeccset. Az egyik shire véletlenül megkoccantja kis ellenfele patáját, de mindjárt elnézést is kér: „bocsáss meg, tényleg nem láttalak!”
Mire a shetty megértőn válaszol: – „nem történt semmi, ez velem is előfordulhatott volna.”

Shire vs Shetty

 

Vállalkozásához sok sikert, szárnyaló ötleteket kívánok,

üdvözlettel,

 

Kovács Judit Erzsébet
Pegazus Coaching
Megoldások a Lovaktól, Emberek vezetéséhez

http://pegazuscoaching.huinfo@pegazuscoaching.hu;
Itt is elérhető vagyok:  LinkedIn;  Facebook;  Blog;