Gondolat-Galopp 2014 december

Kedves Olvasó!

A hosszú decemberi estéket mindig is kedveltem: mivel hamar sötétedik, a lovak is előbb bekéredzkednek a legelőről az istállóba, így az ember előbb végez az etetéssel. A hidegben a levegő is igen tiszta és a „fényszennyezéstől” mentes vidéki égbolton nagyon jól kivehetők a csillagképek. Ilyenkor, a téli napforduló közeledtével a koraesti órákban már jól látszik a déli égbolton a Pegasus csillagkép, mellette a Kiscsikóval, az Equuleussal (nagyításhoz kattintson a képre, majd bezárható a jobb alsó sarokban):

Téli_Pegasus

(A kép forrása: Starcalc program)

A Pegasus 109 csillagból, köztük több galaxisból áll, nagy és látványos csillagkép. A csikó (Equuleus) időben a Pegasus előtt kel az égen, vagyis úgy fenn, mint lenn: előbb a csikó látszik, majd – a fejlődést követően – lesz belőle az emberek segítője. Ezt szépen leképezik a népmesék is, ahol a különleges képességű lóval először satnya csikó képében találkozik a főhős.

Csak ha odafigyel rá, megtanulja értékelni, gondoskodik róla és megbízik benne, akkor várhat tőle támogatást. Számomra ez a coachingban is használható mondanivaló szűrődik le erről a szép, karácsonyi idején látható csillagképről.

Mindenkinek kívánom, hogy legyen ideje néha „felfelé” és „befelé” is figyelni, egyben töltse tartalmasan és boldogan az ünnepi készülődést!

Az elgondolkodáshoz pedig csatolok egy apró karácsonyi ajándékot is, ami innen tölthető le: Újévi_Célkitűző

– Nemrég kapcsolódott be a hírlevélbe és szeretne a korábbi számokba is betekinteni? A „Lovas coaching alapok” sorozat előző részei a Pegazus Coaching blogján olvashatók.

Hosszú száron, avagy egy kis lazítás: lovas  vicc:

Móriczka első lovaglóóráján a ló megijed és ügetésre vált, mire Móriczka egyre hátrébb csúszik rajta. Amikor már csak a ló farán egyensúlyozik, hirtelen odakiált az oktatónak:  „gyorsan, egy másik lovat! Az enyém már elfogyott!”

Mivel pedig lassan az év is elfogy, ezért,

 

 

minden Kedves Gondolat – Galopp Olvasómnak
a vállalkozásához szárnyaló ötleteket,
boldog Karácsonyi Ünnepeket
és sikerekben gazdag Új Évet kívánok!

 

 

Kovács Judit Erzsébet, ACC
Pegazus Coaching
Megoldások a Lovaktól, Emberek vezetéséhez
http://pegazuscoaching.huinfo@pegazuscoaching.hu;
LinkedIn;  Facebook;  Blog;