Gondolat-Galopp 2014 október

Kedves Olvasó!

Lovas coaching alapok:
Hogyan hasznosíthatók a coachingban a sportolói tapasztalatok?

A híres szerző, Napoleon Hill írja „Gondolkodj és Gazdagodj” című könyvében: „Kérdezd meg a következő 100 embertől, akivel találkozol, hogy mit akar a leginkább elérni az életében – 98 nem lesz képes megmondani. Ha mégis sikerül kipréselned belőlük a választ, egyesek a biztonságot fogják említeni, mások a pénzt, néhányan a boldogságot, páran a hírnevet és a hatalmat, megint mások meg olyanokat, mint a társadalmi elismerés, a könnyű élet, vagy hogy tudjanak énekelni, táncolni, vagy írni. Ám egyikük sem lesz képes meghatározni ezeket a fogalmakat, vagy pláne akár a csíráját is felmutatni egy tervnek, amely révén el tudnák érni ezeket a homályosan megfogalmazott kívánságokat.”

A sportolók, de főleg az élsportolók ezzel szemben mindig rendelkeznek egy tudatosan összeállított edzéstervvel,  tudják, hogy ennek egyes felkészülési részcéljait mikorra kell teljesíteniük, hogyan időzítsék a formájukat, hogyan készüljenek fel a megmérettetésre mentálisan, hogyan kezeljék az esetleges kudarcokat és hogy az őket támogató háttércsapatból mikor kinek a közreműködésére számíthatnak.

Vagyis éppen azt a célmegvalósítási utat járják rengeteg saját élményes tapasztalattal, ami a fent említett statisztika szerint csak az emberek 2 %-át jellemzi! Ez a sportbeli tudás természetesen kiválóan kamatoztatható az üzleti életben és a coachingban is!

Mizsr Attila_csapattal

 

Szeretné kipróbálni? Programajánló:
Lovas vezetői szeminárium és coaching Mizsér Attila öttusa olimpiai bajnok és
a Pegazus Coaching közös szervezésében!

Kétnapos programunk fókusza a vezetői hatékonyság fejlesztése Mizsér Attila élsportolói tapasztalataira és a lovas coaching saját élményes módszerére alapozva.
Mizsér Attila sportolóként végigélte az olimpiai bajnoksághoz vezető utat, melynek tanulságait az elmúlt húsz évben pénzügyi területen, vezetőként hasznosította.
Nagy örömmel ajánlom ezt az exkluzív programunkat az érdeklődők figyelmébe, melynek részleteiről ezen a linken olvashat.

Akik október 31. előtt jelentkeznek, ajándékba kapják Bernd Osterhammel: Lovas Suttogó Vezetőknek című könyvét is!

Információ, jelentkezés:
• Mizsér Attila: Tel.: +36 30 942-9106
• Kovács Judit: info@pegazuscoaching.hu; Tel.: +36 70 337 1230

Hosszú száron, avagy egy kis lazítás, – lovas vicc – ezúttal a versenysportról..:)

Mit remél a kezdő díjlovas a kűr előtt?
– Hogy a bírók mindkét szemüket végig nyitva tartják.
És miben bízik a versenyszám után?
– Hogy időnként csak fél szemmel néztek oda…

 

Vállalkozásához sok sikert, szárnyaló ötleteket kívánok, 

 

Kovács Judit Erzsébet, ACC
Pegazus Coaching
Megoldások a Lovaktól, Emberek vezetéséhez
http://pegazuscoaching.huinfo@pegazuscoaching.hu;

LinkedIn;  Facebook;  Blog;