Gondolat-Galopp 2015 december

Mit adhatok..?

A karácsony közeledtével azon gondolkodtam, mennyit köszönhetek a lovaimnak és hogyan tudnám a hálámat számunkra is kifejezésre juttatni – természetesen az ünnepi többlet-sárgarépa adagon felül…:) Így most nem a coachingról, hanem a ‘coach társamról’ írok.

Azután eszembe jutott ez a szeretetről szóló idézet: „amit szeretsz, engedd el. Ha visszatér, a tiéd. Ha nem, akkor sohasem tartozott hozzád.” 
Ennek apropóján idősebb kancám idén az elengedést kapja. Nos nem úgy, hogy szélnek ereszteném, de mostantól teljes felmentést kap a ‘hátaslói teendők’ alól. Idős kora ellenére szerencsére jó egészségnek örvend, így eddig még lovagoltam is, de mostanában már egyértelműen értésemre adta, hogy érzékeny a háta. Mivel ápolás közben az anatómiai okot is szó szerint ki tudtam tapintani, hamar meghoztam a döntést: nyugdíjasként csak az a dolga, hogy jól érezze magát, és a földről tanítsa a hozzánk betérő vendégeket. Amikor ezt az elhatározást meghoztam, eszembe jutott, milyen hosszú utat tettünk meg együtt, mennyire más lett a megértés foka köztünk: 1992 telén ültem fel rá legelső lovasként. Sokat csiszolt – először csak a lovastudásomon, később pedig az önismeretemen is. (Az első kép 1992-ből való, egy belovaglás előtti őszi sétánkról. A második 22 évvel később készült.)

Belovaglás előtt Kantár nélkül szőrén

Az elmúlt 22 év alatt lekerültek róla a segítségszárak, orrfék, idős korára pedig még a kantár és a nyereg is, puszta kötőféken, szőrén is megtartottuk az összhangot. Számomra maga az út, ez az állandó tanulás a legnagyobb ajándék, amit tőle kaptam és amit most sok szeretettel viszonzom neki.

Nemrég kapcsolódott be a hírlevélbe és szeretne a korábbi számokba is belenézni?
A „Lovas coaching alapok” sorozat előző, rövidített részei a Pegazus Coaching blogján olvashatók.

Hosszú száron, avagy egy kis lazítás – (téli) lovas  vicc:

Két szibériai ló eljut a mongól sivataghoz. „Itt egész biztosan tükörjég lehetett!”
– állapítja meg az egyik, amint meglátja a tájat. “Hát ez meg honnét jutott eszedbe?”
– kérdezi a másik. “Na, hát nézd csak meg, mennyi homokot kellett itt szétszórni!”

Végül pedig köszönjük egész éves megtisztelő figyelmüket,
Ügyfeleinknek a bizalmat, Partnereinknek az együttműködést!

BUÉK_PegazusCoaching

 

Kovács Judit Erzsébet, ACC
Pegazus Coaching
Megoldások a Lovaktól, Emberek vezetéséhez
http://pegazuscoaching.huinfo@pegazuscoaching.hu;

LinkedIn;  Facebook;  Blog;