Gondolat-Galopp 2015 január

Kedves Olvasó!

Az Új Év első napjaiban ott szeretném folytatni, ahol az Óévben abbahagytam: a decemberi számban található elmetérképet (ld. link: Újévi_Célkitűző) gondoltam még néhány, a megvalósítást megkönnyítő idézettel kiegészíteni. Hiszen az évkezdet lelkesítő hatására a célkitűzés még általában könnyebben megy, a nehezebb dió a motiváció fenntartása és a megvalósítás.

A régi szokásokat célravezetőbb úgy megváltoztatni, hogy újakkal írjuk felül őket. Az új szokások kialakításához, életünk dolgainak a megváltoztatásához a híres amerikai író, Zig Ziglar a következőket ajánlotta:

 • „Gyakran mondják, hogy a motiváció hatása nem tart sokáig. A fürdésé sem – pontosan ezért ajánlatos naponta beiktatni.
 • Várd a legjobbat, ugyanakkor légy felkészülve a legrosszabbra és becsüld meg azt, ami jön.
 • Ha a célt jól tűzted ki, akkor félig már el is érted.
 • Nagyságodat a hozzáállásod határozza meg, nem a képességeid.
 • Ha meg tudod álmodni a célodat, akkor meg is tudod valósítani!”
  Forrás: Forbes Online

Példák erre a lovaktól:

 • Egy feladat addig érdekes, ameddig változatosságot, újdonságot és friss kihívást kínál, valamint ameddig figyelem és elismerés jár érte. Gondoskodjunk tehát erről minden nap!
 • A lovak „tiszta lappal” és tisztelettel viszonyulnak az emberhez, de ha veszélyhezetben érzik magukat, nem ragadnak bele a stresszbe, hanem kilépnek belőle.
 • Amikor a ló ugrik, elrugaszkodáskor NEM az akadályra koncentrál, hanem a túloldalon a földet érés pontjára!
 • A ló igyekszik az ember szándékát kideríteni és viselkedését az ember hozzáállásához igazítani.
 • Mivel a ló az „Itt és Mostban” él, így nem kell szakadékokat áthidalnia a megvalósításhoz: amit hasznosnak érez, azt egyszerűen csak megteszi…

Harmadik lépés:

Ha van kedve, olvassa el újra az előző két bekezdést úgy, hogy a másodikból kihagyja a  „ló” alanyt és az emberekkel közös pontokra koncentrál…
Az így eszébe jutó gondolatokkal hogyan teheti jobbá az Új Évet a munkakörnyezetében?

Ehhez kívánunk sok sikert! Ha pedig olyan célt tűzött ki, amelyet korábban egyedül nem tudott elérni, vagy amelyben jól jönne a támogatás, készséggel segítünk!
Ld.: programlehetőségek. Időpont egyeztetés: info@pegazuscoaching.hu

2014_1231_BUÉK_Lovaimmal

– Nemrég kapcsolódott be a hírlevélbe és szeretne a korábbi számokba is belenézni? A „Lovas coaching alapok” sorozat előző részei a Pegazus Coaching blogján olvashatók.

Hosszú száron, avagy egy kis lazítás: lovas  vicc,  –  ezúttal a motivációról:

Egy autós megcsúszik a saras vidéki úton és a kocsija beragad az útpadkán. Véletlenül épp arra jön egy lovaskocsi. A hajtó felajánlja a sofőrnek, hogy a lóval kihúzatja az autót, amit az hálásan el is fogad.
A gazda befogja a lovat az autó elé, majd hangosan biztatja: „Húzzad Csillag, húzzad!” A ló egy centit sem mozdul.
„Gyerünk, Szellő, húzzad!”, noszogatja a gazdája. Erre már megmozdul a ló és kihúzza az autót az útra. Az autós érdeklődéssel figyeli a történéseket, majd megjegyzi a gazdának: „úgy látom, először elfelejtette, hogy is hívják a lovát, vagy nem?
„Egyáltalán nem”, – mondja a gazda. „Csak tudja, a Szellő már idős és vak. Ha tudta volna, hogy egyedül van befogva az autó elé, akkor meg sem próbálta volna kihúzni…”

 

Vállalkozásához szárnyaló ötleteket,
boldog és sikerekben gazdag Új Évet kívánok!

Kovács Judit Erzsébet, ACC
Pegazus Coaching
Megoldások a Lovaktól, Emberek vezetéséhez
http://pegazuscoaching.huinfo@pegazuscoaching.hu;

LinkedIn;  Facebook;  Blog;