Gondolat-Galopp 2015 június

Kedves Olvasó!

Álmot az álomgyárból? – vagy inkább dolgozzunk a saját álmainkon!

HollywoodA múlt hónapban négy alkalommal volt lehetőségem lovakat bírálni külföldi tenyészszemléken, egy svájci és három amerikai helyszínen. Mivel az amerikai körutat Californiában fejeztük be éppen a híres „álomgyár” szomszédságában, felfigyeltem arra, mennyivel tudatosabban foglalkoztak vendéglátóink a saját életük, céljaik tervezésével, mint ahogyan az idehaza szokásos.
A beszélgetések során mindenki lelkesen emlegette a terveit, azt, hogy hogyan készül a következő versenyekre és hogy mikor milyen szakmai rendezvényeken vesz részt. A tenyészszemléken is kértek prezentációt, de emellett bőven volt alkalom kapcsolatépítésre, személyes beszélgetésekre is, ahol a közös pontokra, hasznosítható tapasztalatokra voltak kíváncsiak. Látszott, hogy évekre előre megvannak a hosszú távú céljaik.

„A CÉL nem más, mint egy ÁLOM határidővel” – mondta Napoleon Hill. A nyári szabadság alatti feltöltődés idején jó alkalom kínálkozik arra, hogy elgondolkodjunk: mennyire sajátjaink az álmaink? Kitűztünk-e mellé határidőt, hogy célok legyenek belőle?
Vagy „készre gyártva” kaptuk a célokat másoktól? – ez esetben nem csoda, ha nem tudunk velük azonosulni és nem vagyunk eléggé motiváltak… Mi történik ezalatt a SAJÁT álmainkkal, mialatt a másokét építjük? Figyelünk-e belső hangunkra, hogy mit akarunk igazán elérni? És ha már érzünk magunkban belső késztetést, teszünk-e érte?

Ezeken a kérdéseken látványosan lehet dolgozni lovas coachinggal: a ló kiváló megfigyelő készsége révén megmutatja még azokat az össze nem illési pontokat (inkongruenciát) is, aminek egyáltalán nem vagyunk tudatában. Így könnyebben megértjük a belső késztetéseinket és elkészíthetjük azokat a coaching akcióterveket, amelyek abba az irányba visznek, amerre tényleg szeretnénk haladni.

Ehhez kívánok a nyárra mindenkinek sok sikert! Ha pedig nem egyedül akar ezen az úton végighaladni, akkor örömmel adunk lovat az álmai alá, hogy konkrét célok lehessenek belőlük!:)

USA Lóbírálat

– Nemrég kapcsolódott be a hírlevélbe és szeretne a korábbi számokba is belenézni? A „Lovas coaching alapok” sorozat előző, rövidített részei a Pegazus Coaching blogján olvashatók.

Hosszú száron, avagy egy kis lazítás – lovas  vicc, ezúttal a híres (tarka) amerikai lófajtával:

Egy turista csoport éppen egy western istállót látogat meg. A boxokban gyönyörű appaloosa lovak szálazzák a szénát. Az ajtókon pedig figyelmeztető tábla olvasható: vigyázz, frissen festve!  – „Milyen kár!”, – mondja az egyik látogató, – „én korábban azt gondoltam, hogy a foltok valódiak!”

 

Vállalkozásához sok sikert, szárnyaló ötleteket kívánok!

Kovács Judit Erzsébet, ACC
Pegazus Coaching
Megoldások a Lovaktól, Emberek vezetéséhez
http://pegazuscoaching.huinfo@pegazuscoaching.hu;

LinkedIn;  Facebook;  Blog;