Gondolat-Galopp 2016 május

A lovas coaching kalandja

A nemzetközi coaching héten, május 18.-án rendezi meg Kaland, Kísérlet, Kihívás címmel az ICF Magyar Tagozata az idei coach konferenciát.  Nagy örömöt jelentett számomra a Szervezőktől érkezett megkeresés, hogy tartsak előadást a lovas coachingról. Eleinte rövid ideig gondolkodtam rajta, melyik szekcióba is illesszem be a témát. Végül a kaland mellett döntöttem, hiszen a lovakkal mindig új, izgalmas dolog kapcsolatba kerülni, még akkor is, ha ez életformám része, – hát még azoknak az Ügyfeleknek, akik számára ez nem mindennapi élményt jelent. Talán erre utalt valaki, aki azt mondta, hogy „olyan volt a lovakkal dolgozni, mint delfinekkel úszni..”

Igen, a lovak megérinthetik az őrájuk nyitott emberek belső világát, velük foglalkozva repül az idő, – flow élményben lehet részünk. Ilyenkor jobban tudunk egy dologra összpontosítani, felszabadultabban, kreatívabban gondolkodunk, ezért nagyobb eséllyel találjuk meg a legcélravezetőbb megoldást. Itt pedig máris a coaching mezejére értünk…

LovasCoaching_Kalandja

A témát négy megközelítésből fogom bemutatni: az Ügyfél szemszögéből, a lovak által hozzáadott kompetenciák felől, a coaching működésmódja oldaláról, valamint a saját tapasztalataim szemszögéből. E területek összetevőit kibontva, majd egymással összekapcsolva a résztvevők képet kaphatnak arról, miként támogathatja a coaching folyamatot a lovak bevonásának kalandja. Célom, hogy a beszámoló végére a Hallgatóság felfedezhesse azt a szinergiát, amit e négy élményterület összekapcsolása jelent. Minden Érdeklődőt szeretettel várok Budapesten, a MOM Kulturális Központban, a Simándi 2. teremben.

Kedvcsináló gyanánt: egy kalandos lovag a középkorból,   – és egy a jelenből…
– lóbírálat után kipróbáltam az egyik „jelöltet”:)

DonQuijoteJudit Aboard WineGlass Remeny

Nemrég kapcsolódott be a hírlevélbe és szeretne az előző számokba is belenézni?
A „Lovas coaching alapok” sorozat korábbi, rövidített részei a Pegazus Coaching blogon olvashatók.

Hosszú száron, avagy egy kis lazítás:

„Csodálatos állat a ló (…), soha nem lehet tudni, mit fog csinálni a következő pillanatban. És ez így van már a trójai faló óta.”
Agatha Christie


V
állalkozásához sok sikert, szárnyaló ötleteket kívánok!

Kovács Judit Erzsébet, ACC
Pegazus Coaching
Megoldások a Lovaktól, Emberek vezetéséhez
http://pegazuscoaching.huinfo@pegazuscoaching.hu;

LinkedIn;  Facebook;  Blog;