Gondolat-Galopp 2016 március

Vezetés és követés…

A vezető csak akkor vezető, ha követik. A követők csatlakozása hátterében állhat valamilyen kényszer, de lehet belső elköteleződésen alapuló is. Könnyű kitalálni, melyik az értékesebb. Van egy mondás, miszerint az álláskeresők cégekhez csatlakoznak, de vezetőknek mondanak fel. Tehát ha nem jó az összhang, az emberek a lábukkal szavaznak… Ezért  – már csak a fluktuáció csökkentése végett is – érdemes a cégeknek a vezetőfejlesztésre gondot fordítaniuk.

Vezetés_könnyedén

Lóval azért (is!:) lehet nagyszerűen leképezni a vezetési stílusunkat, mert a vele való gyakorláskor nem jöhet szóba a kényszer: ha nem akar követni, nem tudjuk erőből elhúzni. Az együttműködés csak és kizárólag akkor jön létre, ha adott az önszántából adódó csatlakozás. Aki pedig megtanul odafigyelni a másikra és ráérezni a belső mozgatórugóira, annak mindenképpen könnyebb dolga lesz, akár lovakat, akár embereket vezet.

Ha érdeklik a vezetési témák, a LEAD Partners Vezetőfejlesztési Napon 8 kipróbált képzési módszert ismerhet meg, – köztük a lovas coachingot is. Jöjjön el az Ericsson Konferencia Központba 2016 márc. 9.-én! Programismertető és jelentkezés: leadpartners.hu  és Facebook oldalunkon.

További programjaim:

A márciusban induló üzleti MesterElme  csoportba még tudunk fogadni egy résztvevőt. Részletes információ és jelentkezés:  info@szentandraskastely.hu

Ha közelebbről is megismerné a lovas coachingot, várom szeretettel a következő KipróbáLÓ Napra, 2016 március 19.-én. Részletek: ITT.

A következő nyílt szeminárium időpontja: 2016 április 23.-án, szombaton lesz.

– Nemrég kapcsolódott be a hírlevélbe és szeretne az előző számokba is belenézni?
A „Lovas coaching alapok” sorozat korábbi, rövidített részei a Pegazus Coaching blogon olvashatók.

Hosszú száron, avagy egy kis lazítás:

Amíg az emberek úgy gondolják, hogy a lovaknak nincsenek érzéseik,
addig a lovak úgy érzik, hogy az emberek nem képesek gondolkodni


V
állalkozásához sok sikert, szárnyaló ötleteket kívánok!

Kovács Judit Erzsébet, ACC
Pegazus Coaching
Megoldások a Lovaktól, Emberek vezetéséhez
http://pegazuscoaching.huinfo@pegazuscoaching.hu;

LinkedIn;  Facebook;  Blog;