Gondolat-Galopp 2018 november

A vezető magányossága

A minap egy üzleti rendezvényen szóba került a vezetők magányosságának témája. Az illető úgy fogalmazott, hogy: „attól a pillanattól kezdve, hogy kineveztek vezetőnek, szinte megszakadt a kapcsolatom bizonyos kollégákkal.”

Ez persze akkor és ott váratlanul éri a vezetőt és a sok tennivaló közepette nem biztos, hogy marad ideje a helyzet feldolgozására. Utóbbi azonban nem fog magától megváltozni és idővel akár elszigeteltség-érzéshez is vezethet. Ha pedig a vezetőt állandóan olyan gondolatok foglalkoztatják, mint „minden rám szakad”, „nincs kivel megbeszélnem a dolgokat”, „egyedül kell döntenem”, az hosszú távon növelheti a stresszt és csökkentheti a vezető magabiztosságát.

A vezető magányosságának az okai részben a vezetői feladatkörre, részben a beosztottak önvédelmi viselkedésére vezethetők vissza és nagyon is logikusak: tekintve, hogy a vezetőnek több olyan döntést kell hoznia, amely a munkatársak foglalkoztatását alapjaiban érinti, ő maga is tart egy bizonyos fokú távolságot, amit a munkatársai azonnal megéreznek. Tehát ők is elkezdenek vigyázni arra, „hogy mi jut el a vezetőhöz”, szűrik, megszépítik az információt. Jó, ha a vezető ennek a viselkedésnek a tudatában van, máskülönben könnyen az „elefántcsonttoronyban” találhatja magát.

Mit tehet a vezető?
Célszerű átgondolnia a helyzetét, tudatosítania a munkatársaival való kapcsolatát, munkahelyi környezetük bizalmi szintjét és azt, hogy az ő számára hol húzódik azoknak az ügyeknek az egészséges határa, amelyeket meg akar tartani magának, és mely területeken csökkentené a magányosságát. Ha mindezt egy coach segítségével tekinti át, akkor még önismereti felismerésekre is szert tehet, hiszen a coach nem pusztán a témán dolgozik, hanem mindig az Embert támogatja.

Programajánló:
Ha Önt is foglalkoztatja ez a kérdéskör, és úgy gondolja, hogy még az év vége előtt megajándékozná magát egy jó adag stressz-csökkentéssel és vezetői magabiztosság növeléssel, akkor ezt megteheti a 2018 december 13.-i egész napos nyílt programomon, ahol a vezetői magányossággal és önismerettel dolgozunk a Lovak támogatását is beleértve:
Önismereti VizsgáLÓdás Nap Tengelicen, a Gindly-Benyovszky Kastélyban.
Részvételi díj: 59.000 Ft/ fő + ÁFA, amely tartalmazza a coaching és lószakmai támogatást a biztonsági tudnivalók ismertetését is beleértve, négy, kiegyensúlyozott vérmérsékletű lóval való gyakorlást, a tudatosítást segítő coachingot és munkafüzetet, a frissítőket a Benyovszky Kastélyban, valamint – Luca-napi bónuszként – az ebédet is a Hotel Orchideában.
Jelentkezés ezen a linken.  Jelentkezési határidő: 2018 december 10.-én, délig.

Gondolatok hosszú száron – e havi idézet:

„Az önbecsülés és az önbizalom a nyitja minden pozitív változásnak, amely az életünkben bekövetkezhet.” Louise Hay

Nemrég kapcsolódott be a hírlevélbe és szeretne az előző számokba is belenézni?
A „Lovas coaching alapok” sorozat egyes korábbi, rövidített részei a Pegazus Coaching blogon  olvashatók.
Az aktuális információkat és a teljes anyagot viszont csak a feliratkozók kapják.:)

Vállalkozásához szárnyaló ötleteket kívánok!

Kovács Judit Erzsébet, ACC
Pegazus Coaching
Megoldások a Lovaktól, Emberek vezetéséhez
http://pegazuscoaching.huinfo@pegazuscoaching.hu;
LinkedIn;  Facebook;  Blog;