Gondolat-Galopp 2018 szeptember

Jóból még jobbat

A nyári szabadság után a hétköznapokba visszatérve sokan igyekeznek mielőbb felvenni a fonalat és ott folytatni a munkát, ahol abbahagyták. De vajon elég, ha ezzel a céllal látunk neki a feladatainknak, vagy a már bevált, jól működő dolgokon is változtatnunk kell?

A Lovak azt tanítják, hogy igen, változtatnunk kell, soha nem „borítékolhatjuk előre”, hogy onnan folytathatjuk a munkát, ahol abbahagytuk. Lehet, hogy újra át kell ismételni a korábbiakat, de az is lehet, hogy a vártnál gyorsabban tudunk továbblépni. Előfordulhat, hogy időközben változtak a körülmények, akkor ehhez is alkalmazkodni kell. A minket körülvevő világ állandóan fejlődik, ezért, ha nem akarunk lemaradni, lépést kell tartanunk vele.

Ez egyben komoly vezetői dilemmát jelent:

  • miként és mennyit változtassunk az eddigi jól bevált gyakorlaton?
  • Kit vonjunk be az „újratervezésbe”?
  • Milyen irányba lépjünk tovább?
  • Hogyan kommunikáljuk a változásokat?
  • Mennyire legyenek ezek mélyrehatók?

Ezekre a kérdésekre nem lehet általános, „tanácsadói” típusú választ adni, hiszen az esetenként eltérő, vállalati szervezetre szabott. Milyen mintázatot kínál a változások kezelésére és a fejlődésre a Természet?

Az élő szervezetek akkor tudják a változásokat a leghatékonyabban feldolgozni, ha az egyén a csoportjával összehangoltan alkalmazkodik hozzájukVállalati környezetben ennek a megfelelője az olyan egyéni coaching lehet, amely a szervezeti összefüggéseket is figyelembe veszi. Utóbbiakra viszont könnyebben láthatunk rá egy, a megszokottól eltérő, új perspektívából, főleg, ha az még kreatív ötleteket és inspiráló gondolatokat is kelt. A Lovak pedig pontosan ezt teszik, ha őket is bevonjuk a megoldáskeresésbe..

 

Hírek:

A nyári szünet után újra szeretettel várjuk azokat a vezetőket és csapatokat, akik sikerélményekre alapozva akarnak továbblépni. Időpont egyeztetés az info@pegazuscoaching.hu címen.

Gondolatok hosszú száron – e havi idézet:

„Ami idehozott, az nem visz tovább.” Marshall Goldsmith

Nemrég kapcsolódott be a hírlevélbe és szeretne az előző számokba is belenézni?
A „Lovas coaching alapok” sorozat egyes korábbi, rövidített részei a Pegazus Coaching blogon  olvashatók.
Az aktuális információkat és a teljes anyagot viszont csak a feliratkozók kapják.:)

 

Vállalkozásához szárnyaló ötleteket kívánok!

Kovács Judit Erzsébet, ACC
Pegazus Coaching
Megoldások a Lovaktól, Emberek vezetéséhez
http://pegazuscoaching.huinfo@pegazuscoaching.hu;
LinkedIn;  Facebook;  Blog;