Gondolat-Galopp 2021 május

Az Élet megy tovább…

Május 8. a lovaim születésnapja, – 28 éve ez az első nélkülük. Az elmúlt fél évben az elvesztésük okozta fájdalom más, évek óta halogatott elengedésnek is utat nyitott. A befelé fordulás időszakában költözködtem, elrendeződtem, és most már késznek érzem magamat arra, hogy újra programokat tartsak.

Lovaim leckéit állandóan érzem magamon. Tőlük tanultam meg odafigyelni a ki nem mondott szükségletekre, és szavak nélkül kifejezni a szándékaimat. Ez pedig azonnal összekapcsol bármilyen élőlénnyel. A napokban is akadt erre példa itt a zuglói kiskertben is: szokásom szerint egész télen át etettem a madarakat, és langyos vizet is tettem ki nekik az eleség mellé. Egyszer csak észrevettem, hogy feltűnően sok víz fogy a madáritatóból, már arra gondoltam, hogy kilyukadt, amikor észrevettem a „tettest”.

Gondoltam, segítek neki a kényelmesebb fürdőzésben, és kitettem egy nagyobb edényt. Nem telt bele három perc, máris visszatért, és teljes nyugalommal vette birtokba a felkínált lehetőséget.

Mindig örömmel tölt el, amikor átmegy az üzenetem és létrejön a kapcsolat, még ha csak egy parányi „állati elmével” is. A kapcsolódás pedig utat nyithat olyan további készségekhez is, mint a magabiztosság, bizalomépítés, érzelmi intelligencia, értő kommunikáció, – hogy csak néhányat említsek.

HÍREK:

Javában keresem azt az új helyszínt, ahol adottak a feltételek a korábban már megszokott színvonalú munkához. Remélem, hogy a következő Gondolat-Galoppban már ezt is megírhatom!

Gondolatok hosszú száron – e havi idézet:

„Amíg az emberi együttérzés nem terjed ki minden élőlényre, addig az emberiség nem lel békére.”  Albert Schweitzer.

Nemrég kapcsolódott be a hírlevélbe és szeretne az előző számokba is belenézni?
A „Lovas coaching alapok” sorozat egyes korábbi, rövidített részei a Pegazus Coaching blogon  olvashatók.
Az aktuális információkat és a teljes anyagot viszont továbbra is csak a feliratkozók kapják.

Kovács Judit Erzsébet, ACC
Pegazus Coaching
Megoldások a Lovaktól, Emberek vezetéséhez
http://pegazuscoaching.huinfo@pegazuscoaching.hu;
LinkedIn;  Facebook;  Blog;