Gondolat-Galopp 2022 november

Erőgyűjtés

A Gondolat-Galopp őszi számát most kihagytam. El kellett köszönnöm a 16.5 éves kutyámtól, ami előhozta bennem az összegzés és újrakezdés témáját. Tehát visszavonultam a történtek feldolgozására. Közben az év is lassan a végéhez közeledik, így aktuális az átgondolása, és a következő megtervezése.

Ha a természet és az állatok ritmusát követjük, akkor ez az időszak a tartalékok felhalmozását, a behúzódást, és a saját energiák ésszerű használatát jelenti. Ez nekem a Gestalt ciklus „visszavonulás” és „termékeny üresség” állapotát juttatja eszembe: a kör újrakezdéséhez erőt kell gyűjtenünk kívül és belül egyaránt, ezt pedig olyan környezetben tudjuk a legjobban megtenni, amely pihentet, kreatív és lehetőséget ad a pillanat megélésére.

Ha tudatosan akarjuk zárni az évet és tervezni a következőt, akkor erre jó lehetőséget ad egy néhány napos elvonulás, vagy egy hosszabb kirándulás gyalogszerrel, – vagy akár lóháton.:)  Eközben feltehetjük magunknak a következő kérdéseket:

  • Hol tartok most az életemben?
  • Minek köszönhetően értem el?
  • Kinek, miért lehetek hálás?
  • Innen merre lépjek tovább?
  • Milyen ideális állapotot képzelek el a jövő évre?
  • Hogyan készíthetem elő a következő lépést a legjobban?
  • Ki lehet a segítségemre?

Visszagondolva a saját emlékeimre, több esetben is fel tudom idézni, hogy életem nagy változásai előtt hogyan ugrott be a megoldás: leginkább akkor, amikor a témát „megsétáltam”, vagy lovaglás közben elgondolkodtam rajta. Volt például egy házeladásom, ahol még meg sem hirdettem a házamat, de lovaglás közben találkoztam olyan kirándulókkal, akik nálam érdeklődtek eladó házról a környéken – és a végén megvették az enyémet!

Ha komolyan elterveztük és magunkban már eldöntöttük, hogy merre akarunk továbbhaladni, akkor az életünk – és a vállalkozásunk – nem az egyhelyben körbejáró taposómalomhoz fog hasonlítani, hanem olyan irányt kap, amelyre az élet is rásegít!

Ezt az élményt kívánom Mindenkinek az évzáráshoz és a jövőtervezéshez!

 

 

Gondolatok hosszú száron – e havi idézet:

„A jövő nem az a hely, ahová csak úgy belépünk. Azt mi hozzuk létre!” L. I. Sweet

Nemrég kapcsolódott be a hírlevélbe és szeretne a régi számokba is belenézni?
A „Lovas coaching alapok” sorozat egyes korábbi, rövidített részei a Pegazus Coaching blogon  olvashatók.
Az aktuális információkat és a teljes anyagot viszont továbbra is csak a feliratkozók kapják.

Kovács Judit Erzsébet, ACC
Pegazus Coaching
Megoldások a Lovaktól, Emberek vezetéséhez
http://pegazuscoaching.huinfo@pegazuscoaching.hu;
LinkedIn;  Facebook;  Blog;