Gondolat-Galopp 2018 április

Ami csak lovakkal tanulható…

Márciusban egy felsővezetői klubbeszélgetés egyik vendégeként kaptam azt a kérdést, hogy mi az az EGY dolog, ami CSAK lovakkal fejleszthető? A nagyszerű kérdések sajátossága, hogy hosszabb távon is mozgatják az embert. Ez is egy ilyen hatásos kérdés volt, tehát továbbgondoltam az ott elhangzottakat. A jó hangulatú beszélgetésen több témakört is alaposan körüljártunk, most készítettem hozzá egy belinkelt tárgymutatót az utóbbi 6 évben írt pár cikkemből és a blogomról:

A felsorolt képességek azonban más módszerekkel is fejleszthetők, így pl. szóba jöhet az NLP (neuro-lingvisztikus programozás), az erőszakmentes kommunikáció, a stresszoldásnál az autogén tréning, a jelenlétnél a jóga, a meditáció, vagy az intuíció fejlesztésénél az agykontroll vagy az ESP (érzékeken túli észlelés). Pont ez nehezíti a témaindító kérdés megválaszolását…

Ezért ahelyett, hogy egy dolgot kiragadnék, inkább az összeset tömörítem és azt emelem ki, hogy lovakkal „mindez egyben” lehetséges: a lovas coaching egy olyan egyedi kombinációt jelent, amely az összes előbb felsorolt készség személyre szabott fejlesztését lehetővé teszi. A lovakkal való tapasztalati tanulás ráadásként sok gyakorlati sikerélményt is nyújt. Utóbbi pedig erős érzelmi töltetet ad a coachinghoz, így a lovakkal szerzett felismerések mélyebbek és jobban rögzülnek.

Ha tovább szeretne ismerkedni ezekkel a kapcsolódási pontokkal, itt egy bonus-link: a 2016-os ICF Konferencián tartott előadásomról, amelynek a témája a coach kompetenciák és a lovas coaching kapcsolata volt. A konferencia után állítottam össze Eredményes Kommunikáció Coachoknak címmel az ICF által akkreditált programomat, amelynek célja új nézőpontot adni a hagyományos ülésekkel dolgozó Kollégáknak és coaching szemléletű vezetőknek – és amelyen CCE pontok is szerezhetők.  Részletek itt.

Gondolatok hosszú száron – e havi idézet:
„Semmit nem lehet megtanítani az embernek, csak segíteni abban, hogy rátaláljon az ismeretre önmagán belül.” Galileo Galilei

Nemrég kapcsolódott be a hírlevélbe és szeretne az előző számokba is belenézni?
A „Lovas coaching alapok” sorozat egyes korábbi, rövidített részei a Pegazus Coaching blogon  olvashatók.
Az aktuális információkat és a teljes anyagot viszont csak a feliratkozók kapják.:)

Egyéni coachingra, ill. Team-coachingra időpont egyeztetés az info@pegazuscoaching.hu címen.

Vállalkozásához szárnyaló ötleteket kívánok!

Kovács Judit Erzsébet, ACC
Pegazus Coaching
Megoldások a Lovaktól, Emberek vezetéséhez
http://pegazuscoaching.huinfo@pegazuscoaching.hu;
LinkedIn;  Facebook;  Blog;